sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Nanna-Johannan suojelusenkelikakku



Tällainen kakku läks aamulla Nanna-Johannan kastetilaisuuteen.


8 munan kakkupohja ja täytteenä tuorejuustotäyte vadelmilla.


Pinnotin kakun ensteks kermavaahdolla (vispikermalla) ja päälle vaahtokarkkilevy.
Reunan jätin pyynnöstä hörhöilemään... Pinta spreijattu helmiäisellä :) Tietty...


Marsipaani gerberoita ja pikeeri koukeroita ja oikeessa kuvassa marsipaanilaatta, johon maalasin Nanna-Johannan syntymäpäivän 5.4.2008 sekä syntymä pituuden ja painon. Pikkuruusut ja lehdet myös marsipaania, päällä discohilettä =)

Suojelusenkeli vielä kakun päällä :)


Mukaan lähti nämä sokeripalat sekä 40 pikkuleipää.

Onnea Nanna-Johannalle hienosta pitkästä nimestä 8)


Pakko oli laittaa viel nämäki kuvat... Eli kakusta tuli taas vähä suunniteltua suurempi ja alla oleva kakkupaperi jäi kokonaan piiloon (eka kuva). Tajusin myös, et tuo tupperin kakkukuvun alusta on ehkä euroopan rumin, elikkäs jotain piti keksiä. Leikkasin isommasta kakkupaperista hörhöreunat ja tungin ne kakun helmojen alle (toinen kuva). Mun mielest aika paljon siistemmän näkönen ;)

Jalkapohjapiparit


Nanna-Johannan kastejuhlatarjoilun pikkuleipäosuutta edusti nämä 40 jalkapohjaa.


Ohjeen pikkuleipiin nappasin Alinen "Pienen kokin keittokirjasta"... Taikina sisälsi: 4 1/4 dl vehnäjauhoja (joka tosin ei riittäny likimainkaan), 2 dl sokeria, 250 g voita, 1 munan keltuainen (laiton ihan koko munan) ja 1/2 tl suolaa. Jalkapohjamuotilla tein piparit suoraan leivinpaperille, jottei tartte siirrellä. Paistoin 175 asteisessa uunissa  tasan 12 min. Tein taikinan kaksinkertasena ja se riitti hyvin 40 jalkapohjaan.


Pikeerillä (1 munanvalkuainen ja tomusokeria sen verran, et on kiva ja hyvä pursottaa) jonka värjäsin tipalla punasta pastaväriä, pruuttasin tuon pienen pienen nimen Nanna-Johanna. Loput vaaleenpunasesta pikeeristä värjäsin vihreeks taas pastavärillä ja sillä tein nuo muut koukerot. Pruuttauksien kuivuttua maalasin ne vielä helmiäismaalilla :) Kukat marsipaania.

Kivaa hommaa, näitä mä voisin tehä vaiks kui pal =)


Nanna-Johannan kaste voikkarit



Nanna-Johannan kastejuhlan suolasena purtavana oli tällaset voileipäkakut.


Vasemmalla kalakakku ja oikeella lihakakku.


Samat kakut tällasista kulmista.


Kalakakkuun laitan 3 vaaleaa ja 2 tummaa vuokaleipäviipaletta, kostutan ne paljaalla maidolla. Täytekerroksia tulee siis 4... Kahteen väliin täytteeksi munavoita ja kahteen lohitahnaa (400g savustettua lohta, 1 prk kermaviiliä, tilliä, viherpippuria ja suolaa). Pinnotus sulatejuustolla ja reunoille juustoraastetta.
Laiton täl kertaa pinnan reunoille viel tuollaset pursotukset... ja se tahna sisälsi: ranskankermaa, tuorejuustoa ja mätitahnaa (sopivassa suhteessa, että on hyvä pursottaa).


Lihakakussa taasen on 2 vaaleaa ja 3 tummaa vuokaleipäviipaletta. Kostutus maidolla. Kahteen väliin laiton kinkkutahnaa (400g "jotain" kinkkua, 1 prk kermaviiviä, halpissinappia ja suolaa) ja kahteen seuraavaan väliin kurkku-juustotahnaa ( 3 isoa etikkakurkkua, 200g juustoraastetta, 1/2 prk kermaviiliä ja suolaa). Pinta sulatejuustoa, reunoilla salaatinlehden suikaleita ja koristeena vaikka mitä. Pursotustahna täs kakus sisälsi: ranskankermaa, tuorejuustoa ja kinkkutahnaa (sellanen tuubi Pirkka kinkkutahnaa).

Mul on ollu aika pinttyneet tavat maun ja koristelun suhteen viimiset vajaa 20 vuotta... Tais olla iha eka kerta ku testasin "jotain uutta". Toivottavasti maku oli kohillaan, ainaski purkkeja nuollessa maistus iha hyvälle :)


perjantai 27. kesäkuuta 2008

Esivalmisteluja...



Hiukka etukäteis valmisteluja viikonlopun kastetilaisuuteen.
Enkeliä pyydettiin ja gerberat osottautus oikeeks kukkamerkiks :)


Tämä suojelusenkeli ei pukahtanukkaa sielt marsipaanipötköst yht helpol ku edellinen... Enkä iha tyytyväine ol vielkää... (oleks mä koskaa?)
Muutama ylimääränen kehonrakentajaenkeli jäi seisomaa tonne pöydäl =) Niist en sit viittiny kuvaa laittaa,,, pankkaa silmät kii ja kuvitelkaa :) Noi ja nyt voip sit nauraa.


Ylä, etu ja takaviistokuvat =)
Enkeli on marsipaani-sokerimassa (itte tehty) sekotusta... Vaaleenpunaset jutskat pikeeriä ja kimalteet on öh, kimalteita ;)


Gerberoita oli pakko pääst tekemää lissää 8) Emmä muistanukkaa, et se on mun lempikukka.
Väri ei oikkee täs kuvas pidä paikkaas, eli nämä sointuu kyl iha kivasti noitte muitte juttujen kans ;)


Muutama sokeripala vaaleenpunasel hörhötyksel.


Sit viel näit samanmoisii kukei, mitä siin Veetin kastekakus oli.

Sunnuntain täytekakun mukkaa lähtee pari voikkaria ja tietty jalkapohjapipareita...

tiistai 24. kesäkuuta 2008

Paksu projekti... ;(



Jussi takana ja syöty on =/
Seliselinä täl kertaa, hyvä grillattu ruoka - banoffee torttu (iha sikahyvää) - muutama olunen :)

-0,5

Positiivista kuiteski, ettei tullu lissää... tai tuliha sitä, mut sain ravistettua pois jo 8)

1.viikko -0,3 kg   Suunta oikea, vähä hittaanolonen vaa :) Jatketaan
2.viikko -0,2 kg   Tällä vauhdilla tavotteeseen 122 viikkoo :( APUA
3.viikko +/- 0 kg   Jep, jep... mut hauskaa oli =)

sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Gerbera



Herkkuhetkiä blogissa oli niin kauniita gerberoita tehty, et minä kans testaamaan. Sopivasti on yks kastekakku lähdössä maailmalle ens viikonloppuna, eli nämä saattaakin päätyä just kyseisen kakun pinnalle =)
Mulla ei ihan kaikkia pelivälineitä varastosta löytyny... mut kyl hätä aina keinot keksii ;)


Tässä valmiita gerberoita ja alla sitte mun vinkit ja teko-ohjeet... Isompien/alimpien lehtien kerroksia ois voinu olla enämpi, näi jälkikäteen huomaan ittekki =)


Mulla ei ollu sellasta "päivänkakkara" muottia, ni tein sitte noilla (tuossa ekassa kuvassa näkyvillä muoteilla) terälehtiä. Leikkasin kukasta terälehdet irti, muotoilin hiukka sormilla ja painoin "viivoja" terälehden pintaan.


Sitten kokosin suurimmat terälehdet pienen littanan pallon ympärille, vähän päällekkäin. Toinen kerros pienemmistä terälehdestä päälle... ja viel kolmas hiukka pienemmistä.


Pallopäällä pieni monttu keskelle ja monttuun sitte litataan ruskea marsipaanipallo. Se taas litataan pallopäällä ja reunoille tein tupperin appelsiininkuorijalla pienen pieniä viivoja. Ruskean päälle sitte hiukka pienempi musta pallo, joka taas liiskataan ja siihen tein hammastikulla pieniä jälkiä.


Sitte kuivahtamaan johonki kivalle hiukka kuppimaiselle alustalle... ja kimallusta tietty päälle.


lauantai 21. kesäkuuta 2008

Banoffee-torttu



Ullan Elämä makeaksi blogista mäki tän tortun ekan kerran bongasin.
Sitte niitä onki valmistunu pisin poikin suomenmaata sitä tahtia.... että kyllähän munki oli pakko =)
Ja aikasemminki oisin varmaan tehny, jos tuota kondensoitua maitoa vaan olis jostain löytyny ;)

Tässä !!! On sitte sellasta herkkua, että jos jostain kumman syystä ette ol viel tehny, ni nyt on sitte korkee aika laittaa testilistalle 8)
Banoffee-torttu Anttonin koristelemana:

Kertakaikkisen taivaallisen sairaan hyvää kamaa =)


Kondensoitua (tiivistettyä) maitoa löytys lopulta Kupittaan cittarista.
Säilykepurkkeja keitetään sellasenaan 3 tuntia... Tämä kohta muo jänskätti eniten koska olin iha varma, et purkit räjähtää jossain vaiheessa ja keittiö on sitte sopivasti juhannuskunnossa :)
Kolmen tunnin keittoajan jälkeen purkit pannunalustan päälle ja....


...varovasti pannulaput kädessä auki. Tuon verran se tirskahti, mitä ekassa kuvassa näkyy.
Jotenki luulin kinuskin tai toffeen (kumpaa se sitte ikinä onkaan) olevan löysempää. Se piti siis ihan lusikalla purkista kaapia ulos. Mömmön kaadoin suoraan voi-keksi seoksella vuorattuun irtopohjavuokaan.


Jäähdytyksen jälkeen loppu tyhjä tila täytetään vuoroin kermavaahdolla ja banaaninviipaleilla.
Ja koristus tietysti koristelijan mielen mukaan 8)

Tämä mun torttuni sisälsi :

1,5 pakettia Digestivekeksejä
150 g voita
2 prk kondensoitua maitoa
3 dl Pirkka vispikermaa
2 banaania
marsipaani koristeita

Melko jytyä ja täyttä tavaraa... eli dietit sikseen tämän tortun kans ;)
ÄÄreis hyvä jussitorttu 8)

Tämän tortun myötä toivotankin kaikille aurinkoiset ja hauskat Jussit



Alinen jussikakku :)



Naapurit tuli meille jussin viettoon ja Aline halus sen kunniaks tehdä kakun :)
Naapurin rouva kun on viimisillään tiineenä, lasketun ajan ollessa huomenna juhannuspäivänä, ni kakun teemaa ei tarvinnu paljon miettiä ;)


Ihan selvästi merkkejä tyttövauvasta nähtävissä 8)


Aline määräs tahdin, eli sanos mitä mihinki tulee. Mä ohjeistin hiukka määrissä ja järjestyksissä.
Koristeet hän teki itte ja jotain ylijäämä materiaaleja käytettiin jääkaapista pois... kuten esim. tuo vihree voi-sokerikreemi mitä Aline tuossa kuvassa levittelee.
Neljän munan kakkupohjan täytteenä vadelma-valkosuklaatäyte. Kaikki koristeet ja kakun pinta marsipaania ja reunat hän pursotti myös itte flora vispistä =)

Ei mun mielestä ihan huono suoritus 7-vuotiaalta, koht ekaluokkalaiselta tytöltä 8)

Perinteinen aatonaaton huvipuistoretki =)


Ollaan yheksän vuotta putkeen käyty Särkänniemessä juhannuksen aatonaattona. Rauhallinen päivä, eikä tartte juurkaan laitteisiin jonottaa :)
Tänä vuonna tehtiin poikkeus ja mentiinki Lintsille... ja viimisen kerran. Siellä oli jotain sellasta ja paljon, tooodella paljon ja runsaasti, että toista kertaa en sinne mene. Linnanmäen vika tää ei varmastikkaan ollu, mutta mulle juttu vaan ei sopinu ;/
Asiasta en sen enempää tarinaa laita, jos joku siellä sattus aatonaattona käymään, ni tietää taatusti mistä puhun.

Lapsilla oli kuiteski hauskaa ja ilma oli ihana sadelupauksista huolimatta ;)

Koko päivä pidettiin hauskaa ja koneissa pyörittiin sen minkä jonottamisilta ja etuiluilta ehdittiin =)


perjantai 20. kesäkuuta 2008

Pullapitkoa


Mimmin blogista bongattu kanelikierrepitkon "tee se itse" ohje.
Laitoinki hänelle kommenttia, että olen samanmoista pullaa ostanu monet kerrat Junnilan leipomosta... ja luulin tän olevan joku heijän merkillisyytensä. Sairaan tajuttoman hyvää ja vielä kauniski, vaikka yleisesti en olkkaa mikkää pullaihminen =)

Tein iha oman vaihekuvasarjan, oli tää niin hyvää ja kivaa... nyt ku osaa ;)

Perus / tavis pullataikinasta kaulitaan levy... Päälle levitetään kerros (sopiva, ei liikaa, eikä liian vähän) vaniljakreemiä. Mä käytän Metro-tukusta ostettua Leipo Mester merkkistä vanilla vaniljakreemijauhetta, jota myydään 5 kg:n pussissa.
Siihen päälle kookoshiutaleita ja sen päälle taas fariinisokeria.
Sitten vaan levy rullalle, samoin kun korvapuusteissa tehdään :)


Rulla puolitetaan pituussuunnassa ja puolikkaat rullataan keskenään... Tässä kohtaa huomaa hyvin, jos vaniljakreemiä on liikaa :)


Rullatut pitkot pellille ja paistumaan uuniin 180 asteeseen puolisen tuntia.

Ihan törkeen hyvää, suosittelen lämpimästi kaikille... tykkää pullasta tai ei  =)